Зеленський закликав Захід дозволити ЗСУ знищувати аеродроми по всій території РФ

Глава держави Володимир Зеленський вкотре закликав союзників дозволити Силам оборони бити вглиб РФ західною зброєю. Президент заявив, що всі аеродроми, які росіяни використовують для завдання ударів по Україні, повинні бути знищені.

Володимир Зеленський

Фото – reuters.com

Український лідер у ході інавгураційної пленарної сесії саміту Європейського політичного співтовариства звернувся до західних лідерів, зокрема до представників США, ФРН, Польщі, Франції та Великобританії, закликавши їх дозволити ЗСУ завдавати ударів по об’єктах у РФ.

Зеленський заявив, що їм необхідно зробити ці кроки, оскільки вони мають вирішальне значення для миру, інформує «НБН».

За словами президента, Сил оборони повинні мати можливість знищувати військові аеродроми, з яких злітають винищувачі російських окупаційних сил для завдання ударів по українських містах. Гарант наголосив, що всі ці авіабази мають бути знищені.

Глава держави зазначив, що така робота ЗСУ не лише знищить деякі цілі, а й знизить можливості держави-терориста продовжувати ведення бойових дій проти України. Він нагадав, що завдяки атакам на об’єкти в РФ захисники не дали ворогові просунутися на Харківщині.

Лідер українців додав, що чим сильнішою буде наша ППО і чим менше обмежень буде у ЗСУ на застосування західної зброї, тим безпораднішим буде Путін і тим більше Москва намагатиметься рухатися у напрямку миру.

Раніше президент розповів, як гарантії безпеки посилюють нашу країну, висловившись щодо її інтеграції в НАТО.

Exit mobile version