Зеленський закликав Стармера «продемонструвати лідерство» у питанні застосування західної зброї по РФ

Український лідер Володимир Зеленський закликав главу уряду Великобританії Кіра Стармера «продемонструвати лідерство» у питанні зняття обмежень на використання західної зброї ЗСУ для завдання ударів по об'єктах на всій території РФ.

Кір Стармер і Володимир Зеленський

Фото - ЕРА

Як повідомляє британське видання The Guardian, український лідер у своєму зверненні до Кабміну Сполученого Королівства написав, що зняття заборони на застосування західної зброї ЗСУ допоможе захисникам зміцнити оборону та убезпечити передові позиції.

За словами Зеленського, також це дозволить Силам оборони знищити райони на території країни-агресора, де окупанти сконцентрували зброю, інформує «НБН».

Гарант зазначив, що Києву не вистачає відповіді на питання щодо можливостей дальності дії. Тому президент просить Стармера проявити своє лідерство та прийняти відповідне рішення, яке є важливим для зусиль України щодо захисту від атак окупантів.

У свою чергу, Лондон заявив, що розміщення переданих Британією ракет є справою українського керівництва, якщо воно не порушує міжнародне право.

Нагадаємо, Шольц відповів на заклик Зеленського допомогти збивати ракети та БПЛА над Україною.

Exit mobile version