У МЗС України висловилися щодо участі РФ у другому Глобальному саміті миру

Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий висловився щодо участі Російської Федерації у другому Глобальному саміті миру. Також він повідомив, що Київ розглядає кілька місць для проведення цього заходу.

МЗС України

Фото - armyinform.com.ua

Представник зовнішньополітичного відомства України в ході брифінгу нагадав, що наша країна найбільше прагне миру, однак він має бути досягнутий на справедливих умовах, інформує «НБН» з посиланням на видання LIGA.net.

Коментуючи можливу присутність представників держави-терориста на другому Глобальному саміті миру, речник МЗС зазначив, що питання полягає не в тому, щоб посадити РФ за стіл переговорів, а в тому, щоб російська сторона вела діалог чесно та сумлінно.

За його словами, для досягнення відповідного результату необхідний тиск на Москву на полі бою та на міжнародній арені. Якщо Кремль продовжить відмовлятися від переговорного процесу, то всім буде зрозуміло, хто прагне досягнення миру, а хто до війни.

Тихий повідомив, що українське керівництво розглядає кілька місць для проведення наступного Глобального саміту миру, додавши, що він передчасно не розкриватиме всі карти.

Нагадаємо, голова європейської дипломатії Жозеп Боррель називав умову для участі РФ у другому Глобальному саміті миру.

Exit mobile version