У Time розкрили причину непростих відносин Зеленського та Камали Гарріс

Кореспондент американського видання Time Саймон Шустер, один із найвідоміших журналістів, які пишуть про Україну, розкрив причину непростих відносин глави держави Володимира Зеленського і віце-президента США Камали Гарріс.

Камала Гарріс і Володимир Зеленський

Фото – Alessandro Della Valle / EPA-EFE

Шустер розповів, що останніми роками між Зеленським та Гарріс були непрості епізоди, тому між двома політиками немає теплих відносин. Він нагадав про зустріч глави України з віце-президентом США на конференції з безпеки у Мюнхені незадовго до початку повномасштабної війни, інформує «НБН».

Журналіст пояснив, що завданням представниці Вашингтона було донести до Зеленського, як Штати мають намір реагувати на вторгнення РФ і що вони не робитимуть. Вона наполягала на тому, щоби Київ публічно визнав неминучість повномасштабної війни.

Політики тоді не змогли домовитися про відповідь на напад армії Путіна, український лідер закликав США запровадити превентивні санкції проти РФ, щоб вона відмовилася від своїх агресивних планів, а також надати ЗСУ зброю, авіацію та системи ППО. Проте Гарріс відкинула обидві пропозиції, заявивши, що обмежувальні заходи не можна вживати превентивно, оскільки не можна карати до скоєння злочину.

Спілкування глави України та віце-президента США у Мюнхені «задало тон» їхнім відносинам. Після повномасштабного вторгнення РФ Гарріс висловлювала представникам Києва співчуття їхньому важкому становищу, проте це було формальністю в рамках протоколу.

Втім, як пише кореспондент Time, вона так само рішуче, як і Джо Байден, налаштована на надання військової допомоги Україні.

Раніше ЗМІ повідомили, що штаб Трампа розпочне кампанію проти Гарріс, якщо вона замінить Байдена у президентських перегонах.

Exit mobile version