В ISW пояснили заяви Кремля, які виправдовують агресію Ірану проти Ізраїлю

У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли, що стоїть за висловлюваннями Москви, які виправдовують агресію Ірану проти Ізраїлю. Аналітики звернули увагу на заяви Кремля та МЗС РФ щодо конфлікту на Близькому Сході.

Кремль

Фото – zaks.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що Кремль дедалі частіше висловлює антиізраїльську позицію та виправдовує агресію Ірану, коли робить заяви про ситуацію на Близькому Сході, інформує «НБН».

Речник Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи ліквідацію ватажка терористів ХАМАС Ісмаїла Ганії в Тегерані, звинуватив Ізраїль у тому, що він таким чином намагається зірвати встановлення миру в регіоні.

Засудили ліквідацію Ганії й у МЗС Росії. У зовнішньополітичному відомстві не заявляли про причетність Ізраїлю, проте стверджували, що «організатори політичного вбивства» усвідомлювали «небезпечні наслідки» смерті ватажка палестинських бойовиків для Близького Сходу.

Американські експерти вважають, що публічні звинувачення російського керівництва на адресу Ізраїлю свідчать про готовність Кремля, яка зростає, приєднатися до Ірану, на тлі поглиблення військової співпраці Москви і Тегерана.

Нагадаємо, глава Міноборони США Ллойд Остін заявляв, що Штати захистять Ізраїль, якщо Іран наважиться на вторгнення.

Exit mobile version