У Держдепі США відповіли, чи змінилася позиція Вашингтона щодо атак на РФ після передачі F-16 Україні

Представник Державного департаменту США Метью Міллер відповів, чи змінилася позиція Вашингтона щодо завдання атак ЗСУ вглиб Російської Федерації після отримання Україною літаків F-16.

Державний департамент США

Фото – apnews.com

У ході брифінгу, відповідаючи на запитання представника ЗМІ щодо заборон на атаки Сил оборони вглиб території країни-агресора, речник Держдепу США заявив, що позиція Вашингтона в цьому питанні залишається незмінною, зокрема після появи F-16 в Україні, інформує «НБН».

Міллер зазначив, що американська влада продовжує дивитися на потреби Сил оборони, намагається на них реагувати, а також оцінювати ситуацію безпеки. Виходячи з цього, вона приймає рішення щодо переданої Києву зброї та певних заборон на її застосування.

Коментуючи розширення можливостей країн Альянсу щодо збиття запущених по Україні російських ракет, американський чиновник відповів, що таке рішення має бути прийняте всіма членами НАТО.

Раніше глава уряду ФРН Олаф Шольц пояснив, чому німецьке керівництво не змінить свою позицію щодо ударів ЗСУ наданою Берліном зброєю по РФ.

Exit mobile version