У Зеленського розповіли, як запобігти ударам окупантів по атомних електростанціях

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, як запобігти ударам військ Російської Федерації по атомних електростанціях на території нашої країни.

Окупована ЗАЕС

Фото – t.me/s/energoatom_ua

Представник Офісу Зеленського висловився стосовно запобігання ударам по українських АЕС путінськими окупаційними силами, інформує «НБН» з посиланням на «РБК-Україна».

За словами радника глави ОПУ, у Москві розуміють, що єдиний тип ведення війни проти мирних українців – тотальне знищення енергетики країни. Для досягнення цієї мети ворогові потрібно ліквідувати не саму станцію, а її можливість передавати електроенергію у загальну мережу через розташовані поряд з нею підстанції.

Чиновник переконаний, що росіяни розробляють плани атак на наші АЕС, оскільки постійно перебувають у пошуку геноцидних інструментів. Щоб запобігти реалізації злочинних намірів РФ, потрібно здійснити кілька кроків.

По-перше, важливо публічно говорити про терор Росії та юридично фіксувати склад злочину, який вона має намір вчинити. По-друге, необхідно посилювати протиповітряну оборону України, передаючи значну кількість установок ППО та боєприпаси до них.

По-третє, на агресивну державу потрібно чинити тиск через МАГАТЕ та інші організації, які впливають на ринок ядерних технологій.

Подоляк наголосив, що ворога зупинить лише примус – збільшення масштабів збитків на території країни-агресора внаслідок роботи Сил оборони та безпеки.

Нагадаємо, експерт з питань енергетики розповів, що чекає на українців при відключенні АЕС у зв’язку з атаками російських загарбників.

Exit mobile version