Фіцо в Ужгороді озвучив позицію Словаччини щодо вступу України в ЄС і НАТО

Глава словацького уряду Роберт Фіцо під час візиту до Ужгорода озвучив позицію Братислави щодо вступу України в Європейський Союз і НАТО.

Роберт Фіцо

Фото – EPA-EFE/JAKUB GAVLAK

Словацький прем’єр-міністр під час міжурядової зустрічі з українським колегою Денисом Шмигалем в Ужгороді у понеділок, 7 жовтня, висловився щодо інтеграції країни в ЄС і НАТО, інформує «НБН» з посиланням на «Суспільне».

За словами політика, Братислава на 100% підтримує вступ України в Євросоюз, але водночас «холодно ставиться» до її інтеграції в Альянс. Фіцо запевнив, що словацька влада не створюватиме перешкоди на шляху країни в ЄС.

Також глава уряду Словаччини заявив, що Братислава підтримує всі мирні плани Києва, президента Володимира Зеленського та представлену ним Формулу миру. Прем’єр додав, що його країна зацікавлена ​​у добросусідських відносинах із Україною та у її відновленні.

Крім того, політик запевнив, що словацьке керівництво підтримуватиме всі ініціативи для досягнення якісного та сталого миру у сусідній країні.

Зазначимо, що напередодні в інтерв’ю STVR Фіцо заявив, що поки він буде при владі, Словаччина ніколи не погодиться на інтеграцію України в Альянс, оскільки такий крок нібито розв’яже Третю світову війну.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україні на зустрічі у форматі «Рамштайн» можуть запропонувати конкретні кроки для членства в НАТО.

Exit mobile version