Говорю про це з 2022 року – Портніков спрогнозував, коли між Україною та РФ розпочнуться реальні переговори

Політичний аналітик, журналіст Віталій Портніков спрогнозував, коли між Україною та РФ розпочнуться реальні переговори щодо завершення війни.

Віталій Портніков

Фото – espreso.tv

Портніков в інтерв’ю виданню OBOZ.UA заявив, що реальні переговори між Києвом і Москвою щодо завершення бойових дій можуть розпочатися лише після того, як виснажаться обидві сторони, інформує «НБН».

За його словами, навіть якщо Україна буде знесилена, західні партнери все одно допомагатимуть їй доти, доки не знайдуться якісь розумні умови домовленості з Кремлем. Однак при цьому ЗС РФ також мають бути виснажені, і Москва повинна побачити, що нічого не досягає на полі бою.

Експерт зазначив, що Київ, у свою чергу, захоче отримати від союзників гарантії інтеграції України в ЄС і НАТО не у повідомленнях ЗМІ, а в документах, які нададуть країні гарантії безпеки, згідно з 5-ю статтею Альянсу.

Портніков додав, що питати про початок і про закінчення переговорів потрібно не в американського лідера, не у кандидатів у президенти США, не у глави України чи керівника Китаю, а в кремлівського диктатора Володимира Путіна, який може закінчити війну за добу, якщо захоче. Журналіст нагадав, що він говорить про це ще з 2022 року.

Як повідомлялося, у МЗС ФРН розкрили вимогу для початку мирних переговорів між Україною та РФ.

Exit mobile version