Зеленський заявив, що єдиний спосіб зупинити війну – запросити Україну до НАТО

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що єдиний спосіб зупинити війну – запросити Україну до Організації Північноатлантичного договору.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Український лідер в інтерв’ю британському виданню Financial Times нагадав, що інтеграція нашої країни у Північноатлантичний Альянс – перший із п’яти пунктів його плану перемоги.

За словами Зеленського, саме цей крок відіграє вирішальну роль у примусі кремлівського диктатора до переговорів, інформує «НБН».

Президент пояснив, що Україна не може бути дуже сильною, не отримавши запрошення до НАТО, оскільки воно зміцнить дипломатичний шлях завершення війни.

Гарант додав, що бойові дії закінчаться лише тоді, коли російського лідера ізолюють та підштовхнуть до дипломатії, нагадавши, що «Путін розуміє лише силу». Крім того, як зазначив глава держави, якщо Україна не отримає запрошення до Альянсу, моральний дух військових та цивільного населення нашої країни впаде.

Зеленський розповів, що партнери відреагували на план перемоги, як свого часу на прохання надати для ЗСУ ЗРК Patriot та винищувачі F-16. Однак потрібно реалізувати пропозиції Києва, оскільки лише так Україна зможе вижити.

Раніше лідер українців пояснив, у чому суть неядерного стримування РФ.

Exit mobile version