Зеленський відреагував на чутки щодо його наміру звільнити Умєрова та Буданова

Український лідер Володимир Зеленський заперечує, що він планував звільнити главу Міністерства оборони Рустема Умєрова та начальника ГУР МОУ Кирила Буданова.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

Президент під час зустрічі з представниками ЗМІ після переговорів із главою Пентагону Ллойдом Остіном заявив, що не збирався звільняти начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова та главу Міністерства оборони Рустема Умєрова.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на «24 канал».

За словами українського лідера, він не збирався міняти керівника військової розвідки. Зеленський зазначив, що «ця інформація ходила», додавши, що також не стояло питання щодо відставки глави оборонного відомства.

Раніше видання Forbes заявило, що на Банковій думають про звільнення Буданова, Умєрова та головкома ЗСУ Олександра Сирського.

Журналісти написали, що найближчими місяцями на посаду начальника ГУР МОУ можуть призначити главу Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка, а Буданова звільнити через його натягнуті стосунки із керівником ОПУ Андрієм Єрмаком.

В Офісі президента є претензії і до Умєрова – він так і не зміг налагодити стабільну роботу оборонного відомства. ЗМІ назвало кандидатів на посаду керівника МО його першого заступника Івана Гаврилюка та главу Мінцифри Михайла Федорова.

Також у Зеленського ще влітку обговорювали можливу заміну головкома ЗСУ, Сирський нібито прохолодно ставився до розвитку безпілотних систем у Силах оборони. Однак співрозмовник видання заявив, що зараз генерала ніхто не чіпатиме.

Нагадаємо, раніше журналісти дізналися причини звільнення заступника Єрмака Ростислава Шурми.

Exit mobile version