Гранітна плитка – як вибрати якісний матеріал

Граніт – натуральний матеріал, що має підвищену міцність і зносостійкість. Його активно застосовують під час виконання ремонтно-будівельних робіт. З цього каменю виробляють надійну та привабливу зовні плитку, яка використовується при виконанні оздоблювальних робіт.

Гранітна плитка

Гранітна плитка – як вибрати якісний матеріал

Цей матеріал не боїться температурних стрибків, може тривалий час перебувати в умовах підвищеної вологості, а також має відмінну стійкість перед механічними факторами. Гранітну плитку можна використовувати при проведенні оздоблювальних робіт усередині та зовні приміщення.

Види гранітної плитки

Перш ніж замовляти облицювання, потрібно вирішити, де воно використовуватиметься. Від вирішення цього питання залежить правильність та раціональність подальшого вибору. Важливо, щоб придбаний матеріал відповідав бажаному кольору, фактурі та формі. Подивитися, як виглядає сучасна гранітна плитка можна тут https://antik.ua/uk/material-plitki/plitka-iz-granita/. Це сайт одного із прямих виробників. Саме такі компанії пропонують найширший асортимент, що дозволяє повною мірою оцінити різноманітність цього продукту.

У ремонтно-будівельних роботах використовуються такі види гранітної плитки:

Гранітна плитка після термічної обробки може використовуватися для виконання зовнішнього облицювання, у тому числі укладання тротуарів, алей та інших дорожніх покриттів. Колотим виробом прикрашають поверхні. Полірований матеріал призначений для обробки приміщення всередині та виробництва меморіалів. Будівельники можуть одночасно використовувати кілька видів гранітної плитки, створюючи з неї вдалі поєднання.

Чому варто придбати гранітну плитку?

Кожен із нас, чуючи вираз «гранітна плитка», уявляє собі тьмяний і бляклий матеріал, що не викликає особливого захоплення. Насправді справа дещо інакша. Сучасні виробники навчилися виготовляти красиву фактурну плитку з використанням новітніх технологічних досягнень. За допомогою гранітної плитки можна викласти гарні та оригінальні візерунки.

Оздоблювальний матеріал відрізняється такими перевагами:

Граніт вважається водонепроникним каменем, а це означає, що волога всередині нього не накопичується. Завдяки цьому довговічність гранітної плитки збільшується в рази. Окремо варто відзначити зовнішню привабливість оздоблювального матеріалу. Покриття може бути матовим чи глянсовим. Другий варіант є слизьким, тому для оздоблення підлоги його варто використовувати з обережністю. У деяких випадках є сенс доповнити спеціальними прогумованими накладками з антиковзним ефектом.

Натуральне покриття надміцне і розбити його непросто. Плитка витримує навантаження близько 100 кг на 1 м2. Зважаючи на досвід, поверхня з гранітної плитки служить довго, як мінімум кілька десятків років. Граніт легко відмивається від будь-яких забруднень.

Ще одна особливість виробу – холодність. Тому якщо гранітна плитка укладатиметься на підлогу, варто подбати про створення підігріву. Коштує оздоблювальний матеріал дорого. Але якщо зважати на його довговічність, то понесені витрати виправдовуються з лишком.

Як вибрати якісну плитку з граніту

Вирішивши створити покриття з граніту, потрібно врахувати низку нюансів, серед яких:

  1. Розміри плитки (під замовлення або стандартні): для оформлення покриття для підлоги рекомендується використовувати камінь однакової величини. В окремих випадках можна експериментувати та створювати різноманітні візерунки поєднуючи між собою плитку різних розмірів та кольорів. У такому разі справу потрібно довірити професіоналам, які правильно розрахують кількість потрібного матеріалу.
  2. Кількість: визначення цього параметра необхідно провести попередні підрахунки. Якщо плитки не вистачить, то не завжди буде можливість докупити таку саму.
  3. Виробник: перевагу варто віддати компанії з гарною репутацією, яка має масу позитивних відгуків від задоволених клієнтів.

Також купувати гранітну плитку безпосередньо у виробника набагато вигідніше, ніж через посередників. Це простий спосіб замовити якісний матеріал, заощадивши гроші завдяки відсутності додаткової націнки. Додатково дізнавайтеся, чи є у постачальника власні кар’єри. Якщо так, тоді можна ознайомитися з різними зразками граніту та загалом бути більш впевненим у його якості та як наслідок довговічності.

Exit mobile version