Чи допустять росіян і білорусів до Олімпійських ігор: заява голови МОК

Чинний президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах прокоментував ситуацію щодо можливого повернення російських та білоруських спортсменів на міжнародну арену.

МОК

Фото — the hindu

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на джерело “Спорт 24“.

У своїй заяві Томас Бах розповів, що на даний момент Міжнародний олімпійський комітет активно розглядає можливість допуску росіян і білорусів на Олімпійські ігри-2024.

Але все ж таки, за заявою глави МОК на даний момент сторонам не вдається знайти компроміс. Бах повідомив, що зараз усі залишаються незадоволеними.  Українська сторона абсолютно справедливо вимагає, щоб Росія не була допущена до Олімпіади, водночас самі росіяни та білоруси бажають взяти участь на наймасштабніших змаганнях.

Не дивлячись на це Бах зазначив, що з самого початку повномасштабного вторгнення Міжнародний олімпійський комітет підтримав Україну і категорично засудив агресію Росію.

Але все ж таки, дискусії щодо того, чи повернуться російські спортсмени на великі змагання продовжуються.  Більшість асоціацій виступає категорично проти того, щоб спортсмени з РФ та Білорусі були на Олімпіаді, але все ж таки є й ті, хто хоче, щоб ці країни виступали навіть під своїми прапорами.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про те, що глава МОК розкритикував політиків за спроби виключити російських та білоруських спортсменів з Олімпіади.

Exit mobile version