Країна-агресор у великому спорті: які федерації дозволили виступати росіянам

З того моменту, як Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну спортсменів із цієї країни, виключили з більшості спортивних змагань, але зараз все змінюється.

Путін і Бах

Фото — informator

Про це пише “НБН“, з посиланням на “Спорт 24“.

Так, джерело пише про те, що частина спортивних федерацій почала активно розглядати питання повернення російських спортсменів на міжнародну арену, а глава МОК Томас Бах зовсім бажає допустити російських і білоруських спортсменів до участі на Олімпійських іграх.

Крім того, відомо, що на даний момент представники країни-агресора вже активно можуть брати участь у міжнародних змаганнях з фехтування, там, незважаючи ні на що, вирішили повернути спортсменів з цієї країни, вважаючи, що вони ні в чому не винні.  Також російських спортсменів повернули і в Тхеквондо, при цьому одразу допустили до участі на чемпіонаті світу.

У зв’язку з тим, що президент міжнародної федерації боротьби є громадянином Сербії, а серби — це «друзі» росіян, не треба дивуватись, що спортсмени з країни-агресора тепер активно беруть участь у всіх турнірах у цьому виді спорту.

Досить неоднозначні ситуації залишаються у плаванні, тенісі, шахах, боксі та футболі.

Ми також писали про те, чи буде допущено російських та білоруських спортсменів до Олімпіади.

Exit mobile version