ПЦУ звернулася до Вселенського патріарха: глава РПЦ Кирило може позбутися престолу

Вселенський патріарх Варфоломій має отримати лист від Православної церкви України, яка закликає вжити заходів щодо предстоятеля Російської православної церкви.

Глава РПЦ патріарх Кирил

Глава РПЦ патріарх Кирил. Фото – tass.ru

Українські священнослужителі переконані, що Вселенський патріарх має позбавити патріаршого престолу главу РПЦ, який схвалює політику Кремля та підтримує війну проти нашої держави, інформує «НБН» із посиланням на сайт ПЦУ.

Священний синод української церкви пише, що предстоятеля РПЦ, який давно втручається у зовнішню політику країни-окупанта, слід притягнути до канонічної відповідальності.

Крім того, ПЦУ просить Варфоломія засудити і визнати єрессю доктрину «русского мира», яка пропагує «особливу роль» росіян у світі та в церкві.

Представники української церкви додали, що російська церковна ідеологія загрожує не лише нашій державі, а й усьому православному світу.

Нагадаємо, що предстоятель ПЦУ Єпіфаній надіслав листа голові українського уряду Денису Шмигалю. Митрополит попросив прем’єра передати його церкві один із храмів Києво-Печерської лаври.

Exit mobile version