Удар по колонії у Оленівці: супутники показують, що вибух був зсередини

Буквально днями все світове співтовариство було в прямому значенні слова шоковане обстрілом колонії в тимчасово окупованій Оленівці, де перебували військовополонені бійці полку «Азов». Внаслідок удару загинули понад п'ятдесят захисників України.

Казарма в Оленівці

Нові фото зі спутнику. Фото - censor.net

Як інформує “НБН”, сьогодні в Мережі з’явилися знімки, зроблені супутниками компанії Maxar Technologies. Фото показують, що будівля виправної колонії в Оленівці, де сталася трагедія, була підірвана зсередини.

Такі дані оприлюднили в соціальній мережі «Твіттер» американський журналіст Крістофер Міллер.

Зокрема, він написав:

«Нові фотографії в’язниці в Оленівці, яка наразі залишається під окупацією Російської Федерації, де внаслідок інциденту загинули понад п’ятдесят українських військових, які опинилися в полоні загарбників. За попередньою інформацією, ці дані свідчать, що російські війська скоїли цю трагедію, це вбивство військовополонених».

Примітно, що на нових знімках супутника, зроблених двадцять сьомого та тридцятого липня, видно, що дах колонії, де сталася трагедія, був підірваний зсередини. А довкола на самому будинку немає жодного пошкодження, що притаманне ракетному удару.

Раніше на інцидент у Оленівці відреагувала президент Молдови Майя Санду, заявивши, що у трагедії винна виключно Російська Федерація.

Exit mobile version