Чи затягнеться війна в Україні на зиму: експерти оцінили ймовірність такого сценарію

Експерти оцінили ймовірність продовження бойових дій в Україні взимку. Аналітики схиляються до того, що війна з Росією затягнеться на холодну пору року.

Війна в Україні

Війна в Україні. Фото – reuters.com

Військовий експерт, полковник Сергій Грабський зазначає, що сценарій продовження війни взимку стає більш вірогідним з огляду на нинішню ситуацію на фронті, інформує «НБН».

Згідно останніх новин, екс-заступник голови Генштабу ЗСУ Ігор Романенко вважає, що в холодну пору року буде активна фаза збройного конфлікту, при цьому проведення операцій сповільниться через погодні умови, наприклад, військовим доведеться прогрівати техніку.

Аналітики стверджують, що вести активні бойові дії можна і взимку, оскільки військові проводять навчання і в цю пору року, головне підготувати війська та постачати їх.

За словами експертів, головна проблема затягування війни до зими – можливість окупантів закріпитися та окопатися. Невигідна для України ситуація складеться і на міжнародній арені – Захід може послабити хватку, забувши про нашу країну. Романенко додав, що окремі політики підштовхують Київ до того, щоб він дочекався весни, адже взимку нібито складно вести бойові дії.

Військовий додав, що ситуація багато в чому залежатиме від результату контрнаступу ЗСУ на Херсонщині. Якщо ця операція матиме успіх, Росії доведеться йти нам на поступки.

Раніше американський політолог Вільям Таубман озвучив п’ять сценаріїв завершення війни в Україні, назвавши найменш і найбільш імовірні варіанти розвитку подій.

Exit mobile version