Деокупація Херсона: експерт розповів, як ЗСУ можуть змусити росіян зробити «жест доброї волі»

Командування ЗС РФ побоюється контрнаступу українських захисників на Херсонщині, тому перекидає на цей напрямок війська та техніку. Військовий експерт Микола Бєлєсков зазначає, що з цієї причини росіяни ослабнуть на Донбасі, проте на і Півдні України, ймовірно, успіхів не досягнуть.

Окупований Херсон

Окупований Херсон. Фото – unian.net

У своєму Telegram-каналі експерт зазначив, що стратегічно українським захисникам потрібен ще один успішний наступ, щоб окупанти зробили «жест доброї волі» або кілька тисяч загарбників потрапили в оточення, інформує «НБН».

За словами Бєлєскова, другий варіант розвитку подій вигідний Україні тим, що Захід побачить, що країну-агресора можна перемагати. Наразі РФ зосередила свої сили на півдні нашої країни, проте це не скасовує великої проблеми путінських військ.

Угруповання загарбників на правому березі Дніпра на Херсонщині зав’язане на чотири лінії комунікації через водний потік, які перебувають під вогневим контролем наших військовослужбовців. ЗСУ значно послабили росіян, тому ворогові доводиться зводити альтернативні понтонні мости та переправи.

Рішення наростити сили при слабких комунікаціях, як пояснює експерт, лише погіршить становище ЗС РФ. «Визволителям» все складніше утримувати правий берег Дніпра в Херсонській області, тому Бєлєсков не виключає, що вони можуть просто піти з регіону.

Зазначимо, що росіяни на Херсонщині шукають способи, як втекти з поля бою. Зокрема, окупанти перевдягаються у цивільний одяг, який беруть у будинках місцевих мешканців, щоб уникнути участі у бойових діях.

Exit mobile version