«Референдум» в Енергодарі: мер Орлов пояснив, чому окупанти поспіхом готуються до «голосування»

Російські загарбники у тимчасово окупованому Енергодарі в Запорізькій області поспіхом готуються до фейкового референдуму. Мер міста Дмитро Орлов пояснив, чому РФ так поспішає провести всенародне голосування.

Російський окупант

Російський окупант. Фото – radiosputnik.ria.ru

 У своєму Telegram-каналі міський голова повідомив, що окупанти розставили Енергодаром агітаційні намети і роздають пропагандистські газети, готуючись до проведення «референдуму», інформує «НБН».

За словами Орлова, місцеві жителі намагаються оминати такі «пропагандистські точки». Проте російські загарбники не здаються та йдуть до кінця у питанні виконання команди зверху. Зокрема, «визволителі» частково отримали персональні дані городян із їхніх комунальних рахунків, а також інформацію з паспортів пенсіонерів, які приходили за 10 000 рублями.

Мер повідомив, що росіяни збираються використовувати ці дані енергодарців без їхньої згоди, тому не може бути й мови про об’єктивність «всенародного голосування».

Міський голова пояснив, що окупанти не просто так поспішають підготувати псевдореферендум, оскільки усвідомлюють, що часу на проведення цієї вистави практично не залишилося.

Повним ходом триває підготовка до «референдуму» й у тимчасово захопленому Мелітополі. Там окупанти збирають інформацію, щоб депортувати городян з проукраїнською позицією.

Exit mobile version