Звільнення Херсона: аналітик розповів, у якій важливій фазі знаходиться битва за Південь України

Аналітик Defense Express Сергій Згурець стверджує, що бойові дії на півдні нашої країни знаходяться на першій важливій фазі звільнення цього регіону.

Російські окупанти

Російські окупанти. Фото – gettyimages.com

В ефірі телеканалу «Еспресо» експерт розповів, що українські захисники ліквідують логістику російських загарбників, що є передумовою активних дій, інформує «НБН».

Згурець закликав не формувати надмірні очікування щодо деокупації Херсона та південних регіонів, оскільки ЗСУ перебувають на першому етапі звільнення цих областей.

Наразі армія України змогли ізолювати бойові дії завдяки ударам по складах та командних пунктах путінських військ. ЗСУ ліквідують логістичні шляхи, системи управління та ППО окупантів.

Аналітик звернув увагу, що командні пункти ЗС РФ перемістилися з правого берега Дніпра на лівий, проте це не говорить про втрату керівництва військами у ворога. Тому українським військовим важливо атакувати командні пункти та склади країни-агресора на лівому березі.

Після ударів ЗСУ по військових об’єктах росіян у загарбників немає жодної логістичної карти з безпечним маршрутом. Заступник голови Херсонської облради повідомив, що це стало основною причиною втечі військового командування РФ з міста.

Exit mobile version