Пропонують гроші та громадянство Росії: у ГУР розповіли, кого набирають до армії РФ через дефіцит військових

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що через брак бажаючих воювати росіян, у РФ почали набирати в путінські війська іноземців із Центральної Азії. Крім того, лави окупаційних сил поповнюють і викраденими у Чечні молодими людьми.

Армія Росії

Армія Росії. Фото – interfax.ru

Відповідна інформація з’явилася у Telegram-каналі ГУР МОУ, інформує «НБН». Кремль, щоб хоча б частково зберегти можливість формування нових резервів ЗС РФ, активно залучає до армії Путіна громадян із країн Центральної Азії.

Найбільш активним у цій справі виявився московський регіон, де громадян Узбекистану, Киргизстану та Таджикистану вербують на війну проти України. Новобранцям пропонують не лише гроші за участь у «спецоперації», а й громадянство країни-агресора.

Значну кількість «добровольців» у путінських військах складають молоді люди з Республіки Чечня, яких викрадають силовики. Чоловіків змушують підписувати контракт для участі у війні під тортурами або залякуючи кримінальною відповідальністю за сфабрикованими звинуваченнями.

Минулого місяця Москва розпорядилася створити добровольчі батальйони для війни в Україні, проте цей план виявився провальним. Щоб урятувати «мобілізацію» в РФ, Кремль пішов іншим шляхом.

Exit mobile version