Чи вважають росіяни себе відповідальними за війну в Україні: соцопитування «Левада-Центру»

За півроку війни в Україні настрої суспільства країни-агресора суттєво не змінилися. Росіяни продовжують підтримувати «спеціальну військову операцію» і не вважають себе відповідальними за кровопролиття в сусідній державі.

Росіяни

Росіяни. Фото – meduza.io

Через шість місяців після повномасштабного нападу путінських військ на Україну росіяни продовжують пишатися своєю батьківщиною та підтримувати збройну агресію, що підтверджує соцопитування аналітичної служби РФ «Левада-Центр», повідомляє «НБН».

Дослідження показало, що 76% підтримують «СВО» в Україні, 17% – виступають проти війни, 7% респондентів важко відповісти. Порівняно з даними за березень, рівень підтримки кровопролиття в сусідній країні знизився серед російського суспільства всього на 4%.

Крім того, громадяни держави-окупанта, як і раніше, не почуваються відповідальними за смерті українців та руйнування. 60% опитаних сплять спокійно, знаючи, що їхні співвітчизники скоюють військові злочини у сусідній країні, 23% респондентів вважають, що на них є частина відповідальності за кровопролиття, і лише 10% визнають свою провину у цих трагічних подіях.

Що цікаво, більшість учасників дослідження розповіла, що відчуває гордість за РФ у питанні війни з Україною – 48% (у березні цей показник становив 51%) і лише 31% опитаних переживають тривогу та жах від бойових дій.

Раніше ВЦВГД з’ясував, скільки громадян Російської Федерації схвалюють політику кремлівського диктатора на шостому місяці війни в Україні.

Exit mobile version