У WSJ розповіли про плани ЗСУ щодо деокупації південних регіонів України

Наразі увага міжнародної спільноти, втім, як і українського народу, акцентована, зокрема, на деокупації південних регіонів України, тимчасово захоплених російськими військовими. Успіх контрнаступу ЗСУ на півдні Української держави може набувати дуже різних форм.

ЗСУ

ЗСУ збили ворожий літак. Фото - Dialog.ua

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal.

Зокрема, повідомляється, що навіть не деоккупуючи значних позицій, Збройні сили Української держави можуть досягти вагомого успіху, якщо змусять Російську Федерацію, в тому числі, розкрити розташування власних військ, а також баз постачання. Або якщо ворог займе оборонну, а не наступальну позицію, або ж відведе війська з інших українських регіонів.

Крім того, Українська держава може отримати розвідувальні дані щодо російських підрозділів, а також їхню вразливість та готовність до бойових дій.

Згідно з оприлюдненим матеріалом, Збройні сили України наразі не мають ресурсів для швидкого контрнаступу. Наразі захисники нашої країни намагаються послабити передові позиції сил РФ, використовуючи одночасно далекобійну артилерію, а також ракети, щоб вразити стратегічні об’єкти в тилу.

За оцінками західних офіційних осіб, на території Херсона та інших районах області, які зараз перебувають в окупації, перебувають близько двадцяти тисяч російських військовослужбовців. Більше того, як пише WSJ, Українська держава сподівається, що регіон вдасться деокупувати, не вступаючи в запеклі вуличні бої.

Як відомо, практично щодня надходять повідомлення про удари ЗСУ по окупантах, які наразі розташовуються в Херсоні та околицях міста.

Exit mobile version