Деокупація півдня України продовжується: Наталія Гуменюк повідомила про черговий успіх ЗСУ

Захисники Української держави, які мужньо захищають нашу країну від російсько-окупаційних сил, вкотре деокупували деякі населені пункти у південній частині країни, проте військове керівництво озвучить офіційну інформацію про це пізніше, коли ця територія буде повністю зачищена.

ЗСУ

ЗСУ продовжують боронити Україну. Фото - zn.ua

Як повідомляє «НБН» із посиланням на заяву керівника об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк від шостого вересня в ефірі Freedom, українські сили активно продовжують позиційні бойові дії у Херсонській області.

Дослівно із заяви Гуменюк:

«Ми продовжуємо вести позиційні бойові дії. Є землі, які ми вже звільнили. Також є розрахунковий час оголошення таких територій. Як наслідок, усім нам потрібно трохи зачекати. Зараз ми готуємо офіційну заяву з цього приводу, оскільки слідкуємо, щоб ці населені пункти після всіх жахів окупації протягом шести місяців не зазнавали масових ударів артилерії та авіації з боку ворожих сил».

Тому, як додала Гуменюк, військове командування чітко означає час, коли можна оголосити ці населені пункти вільними та такими, що повністю перейшли під юрисдикцію Української держави.

Перед тим, як робити подібне офіційне оголошення, територію, яку залишили загарбники, потрібно розмінувати, перш ніж туди повернуться місцеві жителі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що ЗСУ унеможливили проведення росіянами псевдореферендуму на території Херсонської області.

Exit mobile version