Кому у державі найбільше довіряють українці: соцопитування

Соціологи з'ясували, кому найбільше довіряють українці в умовах війни. Дослідження показало цікаву закономірність.

Українці

Українці. Фото – belgianchambers.be

Директор фонду «Демократичні ініціативи» Петро Бурковський розповів, що попри війну серед населення України зростає рівень довіри до державних інституцій, інформує «НБН» із посиланням на «Укрінформ».

Зокрема, українці почали більше покладатися на президента Володимира Зеленського та інститути, які відповідають за захист та здійснюють оборону країни від російського вторгнення.

Соціологи провели опитування 2024 респондентів. Результати дослідження показали, що довіряють Збройним силам 91% українців, Нацгвардії – 81%, ДСНС – 82%, ДПСУ – 74%, добровільним загонам – 73% та волонтерським організаціям – 77%. 71% опитаних упевнені у главі держави Володимирі Зеленському.

Бурковський повідомив, що фахівці помітили цікаву закономірність: громадяни, які абсолютно довіряють керівнику держави, вірять у перемогу України у війні з РФ. Це говорить про те, що довіра до президента та влади пов’язана з їхньою здатністю боротися з країною-агресором.

Нагадаємо, що у серпні соціологи групи «Рейтинг» з’ясували, як змінилося ставлення українців до громадян Російської Федерації та Білорусі з квітня 2022 року.

Exit mobile version