Ринок праці під час війни: які вакансії пропонують українцям найбільше

Близько третини українців втратили роботу через повномасштабне вторгнення Росії. Поступово ринок праці оживає, крім того, повільно зростає рівень заробітних плат. Експерти повідомили, що на початку осені побільшало вакансій.

Ринок праці в Україні

Ринок праці в Україні. Фото – pexels.com

Центр економічної стратегії опублікував звіт про економіку нашої країни у період воєнного стану. Фахівці зазначають, що через півроку після повномасштабного нападу РФ ринок праці стабілізується, інформує «НБН».

Експерти зауважили, що сфера продажу за кількістю вакансій навіть перевищує довоєнні показники, роботодавці почали запрошувати людей без досвіду та кваліфікації, навчаючи їх на місці.

Під час війни легко зможуть знайти роботу продавці, касири, адміністратори торгових залів, менеджери з продажу, а також бухгалтери та фінансисти.

Крім того, найбільше вакансій пропонують і фахівцям без досвіду роботи, студентам. У цьому ж списку – IT-фахівці, спеціалісти у сфері маркетингу та PR, експерти у сфері логістики та будівельники.

Раніше заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів Ярослав Железняк озвучив неофіційні дані щодо ринку праці. Він розповів, скільки українців претендують на одне місце роботи.

Exit mobile version