Мобілізація в Росії: британська розвідка вказала на серйозні проблеми з новобранцями

Міністерство оборони Великої Британії стверджує, що країна-агресор може кинути своїх громадян на першу лінію фронту без мінімальної підготовки. Вочевидь, Росія не зможе забезпечити все необхідне для підготовки новобранців.

Мобілізація у Росії

Мобілізація у Росії. Фото – slovoidilo.ua

Британська розвідка повідомила, що вже перші групи мобілізованих прибувають на бази, багато хто з них роками не тримав зброю в руках, інформує «НБН» із посиланням на Twitter-аккаунт Міноборони Сполученого Королівства.

Тепер РФ при забезпеченні навчання новобранців зіткнеться з адміністративною та матеріально-технічною проблемою. У повідомленні сказано, що підготовка мобілізованих у Росії, на відміну від західних армій, відбувається у своїх підрозділах, а не у спеціальних навчальних центрах.

У Міноборони Британії пояснили, що зазвичай у кожній бригаді ЗС РФ один із батальйонів залишається в гарнізоні, який надає інструкторів для підготовки новобранців, а два інших задіяні. Проте зараз країна-окупант кинула треті батальйони у казан війни.

У розвідці припускають, що мобілізованих відправлять до України без або з мінімальною підготовкою через поспіх і брак інструкторів, що обернеться великими втратами для путінських військ.

Раніше експерт розповів, скільки насправді окупанти можуть відправити людей на війну в Україну, незважаючи на заяви Міноборони РФ про призов 300 000 громадян.

Exit mobile version