Скільки українців підтримують вступ України до Євросоюзу: соцопитування

Соціологічна група «Рейтинг» з’ясувала, скільки українців бачать свою країну членом Європейського Союзу. Дослідження показало, що більшість громадян підтримують курс держави у це економічне та політичне об'єднання.

Інтеграція України до Євросоюзу

Інтеграція України до Євросоюзу. Фото – ua.news

Соціологи поцікавилися у громадян України, як би вони проголосували у разі проведення референдуму про інтеграцію країни в Європейський Союз, інформує «НБН» із посиланням на сайт групи «Рейтинг».

Дослідження, проведене методом телефонних інтерв’ю, показало, що з 2000 опитаних 86% респондентів підтримали вступ України до Євросоюзу, 3% проголосували б проти, а 7% громадян не прийшли на референдум.

Фахівці зазначили, що підтримка приєднання країни до економічного та політичного об’єднання Європи одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

Нагадаємо, раніше Київський міжнародний інститут соціології з’ясував, скільки українців виступають за демократичний шлях для своєї країни. У рамках дослідження громадяни висловилися, чи бачать вони свою державу частиною економічних, політичних та військових союзів.

Exit mobile version