Резніков повідомив, що Україні можуть передати новий вид систем ППО

Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков розповів, що нашій країні партнери можуть передати новий вид систем протиповітряної оборони. Міністр повідомив, коли він зможе розповісти подробиці про таке постачання.

Олексій Резніков

Олексій Резніков. Фото – dialog.ua

Під час брифінгу за підсумками шостої зустрічі у форматі Рамштайн міністр оборони України повідомив, що союзники Києва можуть передати нашій армії новий вид систем протиповітряної оборони, інформує «НБН».

За словами Резнікова, українське керівництво знайшло цю ППО в наявності у партнерів, вивчивши, скільки є таких систем у достатній кількості у різних країнах та боєприпасів до них.

Після цього міністерство почало обговорювати це питання з Пентагоном, відправивши звернення главі міноборони США Ллойду Остіну і вже на зустрічі в Рамштайні обговорювалося таке постачання.

Чиновник додав, що українцям повідомлять, про яку систему йде мова, коли союзники Києва нададуть зобов’язання щодо її передачі.

Раніше Резніков повідомив, що Україна підписала угоду з Францією про тривалу військову допомогу, яка передбачає створення спеціального фонду з бюджетом у 100 мільйонів євро.

Exit mobile version