Експерти ISW прогнозують, що окупанти РФ можуть підірвати греблю Каховської ГЕС

Експерти Інституту вивчення війни прогнозують, що окупаційні сили країни-агресора Російської Федерації здійснять спробу підірвати дамбу Каховської гідроелектростанції, звинувативши в цьому українські сили.

Каховська ГЕС

Ситуація на Каховській ГЕС. Фото - wikipedia.org

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у повідомленні ISW.

Як повідомляється, окупанти почали виводити свої війська із західної частини Херсонської області, і продовжать це робити протягом наступних кількох тижнів. Однак якщо ЗСУ вирішать атакувати, тоді загарбники зіткнуться з труднощами.

Більше того, американські аналітики прогнозують, що війська Путіна, ймовірно, спробують підірвати дамбу Каховської ГЕС, щоб прикрити власний відхід, не надавши можливості військам України переслідувати себе вглиб Херсонської області.

В Інституті припускають, що окупаційні сили практично напевно звинуватить у підриві греблі Україну. Але сама Україна не має жодного інтересу до того, щоб підірвати дамбу, бо це може затопити близько вісімдесяти міст нашої країни, змусивши сотні тисяч людей переміщатися. Це ж завдасть шкоди електропостачанню України, яке й без того зараз має багато проблем.

Крім іншого, згідно з заявами аналітиків, російський президент Путін створює всі умови для того, щоб його війська могли продовжувати затяжну війну в Україні, а не переговори або вихід їхньої неї.

Нагадаємо, раніше військовий експерт оцінив можливість повторного наступу Росії на Київ.

Exit mobile version