Богуслаєву вручили підозру: двигуни «Мотор Січ» виявили у збитих вертольотах Росії

Стало відомо, що у незаконному постачанні товарів військового призначення для штурмової авіації країни-агресора Російської Федерації підозрюється почесний президент компанії «Мотор Січ», колишній парламентар В'ячеслав Богуслаєв.

Вячеслав Богуслаєв

СБУ затримали Богуслаєва. Фото - focus.ua

Як повідомляє «НБН», про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Так, представники спецслужби підтвердили, що президента АТ «Мотор Січ» Богуслаєва, а також керівника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності вищезгаданої компанії було затримано. Обом оголосили про підозру в колаборації, а також про допомогу країни-агресору.

Матеріали слідства говорять про те, що ці чиновники діяли у змові з наближеними до Кремля представниками корпорації «Ростех» (Росія), яка є однією з основних виробників озброєнь для ЗС РФ.

Затримані вибудували транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій авіадвигунів, вироблених в Україні, до Російської Федерації. Загарбники використовували отриману продукцію для виробництва, а також ремонту російських ударних гелікоптерів типу Мі-8АМТШ-ВН «Сапсон», КА-52 «Алігатор», Мі-28Н «Нічний мисливець».

Також було встановлено, що вищезгадані моделі армійської авіації війська Путіна активно використовували для повномасштабного вторгнення в Україну. Це було підтверджено багатьма фактами знищення ворожих бойових «вертушки» захисниками Української держави.

Насамкінець додав, що під час слідчих дій співробітниками СБУ було встановлено всіх організаторів угод. Усі злочинні дії цих осіб було задокументовано. Служба безпеки України робить все необхідне для того, щоби винні були притягнуті до відповідальності.

Раніше СБУ оприлюднила чергове перехоплення розмови щойно мобілізованих росіян зі своїми родичами.

Exit mobile version