Падіння Су-30 на житловий сектор в Іркутську: у ГУР МОУ озвучили причину інциденту

Як відомо, днями в Російській Федерації в черговий раз сталася НП. Йдеться про падіння літака Су-30 на житловий сектор в Іркутську. У ГУР МОУ, в свою чергу, назвали причину інциденту.

Іркутськ

В Іркутську впав військовий літак. Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН» з посиланням на повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України, причиною падіння винищувача Су-30 на житловий сектор у російському Іркутську стала низька якість проведених раніше робіт з ремонту авіаційної техніки.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення:

«Нам відомий той факт, що обидва літаки проходили випробування після проведення ремонтних робіт. Один із них після виконання плану польоту приземлився на аеродромі. Другий залишився у повітрі. Причому екіпаж не виходив на зв’язок упродовж двадцяти хвилин. Потім перший літак знову злетів, щоб наблизитись до аварійного судна. Пілоти показали візуально, що екіпаж, який перебуває в аварійному літаку, загинув. Ймовірно, це сталося через несправність кисневої системи. Після того, як у несправному літаку закінчилося паливо, він просто звалився на один із житлових будинків. Сама катастрофа з літаком РФ пов’язана із низьким рівнем виконання ремонтних робіт. У результаті під час польоту відбулася розгерметизація салону. Екіпажу не вдалося катапультуватися і це призвело до того, що обидва пілоти загинули».

Нагадаємо, раніше ми вже писали про НП в Іркутську, де на житловий будинок упав військовий літак.

Exit mobile version