Екс-командувач армії США в Європі оцінив можливість введення військ НАТО в Україну

Екс-командувач армією Сполучених Штатів Америки в Європі, генерал Бен Ходжес оцінив ймовірність залучення військ Північноатлантичного Альянсу до російсько-української війни.

Бен Ходжес

Бен Ходжес. Фото – 5.ua

В ефірі програми російського опозиціонера Марка Фейгіна на YouTube офіцер американської армії розповів, що елітний підрозділ, 101-у дивізію ЗС США перекинули на територію країни-члена НАТО – до Румунії у зв’язку з рішенням, яке було прийнято ще в 2020 році, інформує «НБН».

На сьогодні на румунській авіабазі, яка знаходиться за кілька кілометрів від кордону з Україною, розташовуються 4700 десантників армії США та важка техніка.

На думку Ходжеса, малоймовірно, що ці війська хтось атакуватиме. Зокрема, у Російської Федерації немає причин збільшувати конфлікти. Генерал дав зрозуміти, що НАТО не планує вводити американський підрозділ із Румунії на українську територію, якщо не буде безпосередньої атаки на це формування.

Зазначимо, що раніше у Німеччині закликали Альянс зробити більше для захисту країн-членів НАТО від потенційних агресивних дій Російської Федерації та путінської армії.

Exit mobile version