Резніков повідомив, які фактори уповільнюють контрнаступ ЗСУ на Херсонщині

Голова Міністерства оборони України Олексій Резніков пояснив, чому на Херсонщині сповільнився контрнаступ нашої армії. З його слів, на це впливають кілька факторів.

Олексій Резніков

Олексій Резніков. Фото – 24tv.ua

Під час брифінгу міністр оборони розповів, що ЗСУ продовжують наступальні операції на Херсонщині, проте їх дещо уповільнюють погодні умови, інформує «НБН».

Як зазначив Резніков, українські захисники залежать від «дощового режиму», який «включають небеса». Крім того, аграрний регіон має багато каналів та систем, які російські загарбники використовують як траншеї, що також гальмує рух наших підрозділів.

Окрім того, глава оборонного відомства висловився про можливу втечу росіян з обласного центру. За його словами, повідомлення про відступ окупантів мають елементи інформаційно-психологічної спеціальної операції.

Водночас у Міноборони серйозно ставляться до всіх офіційних заяв із боку загарбників, проте довіряють лише даним української розвідки.

Резніков не виключає, що росіяни в Херсоні можуть зробити «жест доброї волі», як це було на острові Зміїний, Київщині, Чернігівщині та Сумщині, проте на це їх мають спровокувати ЗСУ, знищуючи потенціал ворога.

Нагадаємо, що українські захисники ліквідували російські системи ППО у Херсоні.

Exit mobile version