У КДВА пояснили українцям, чому разом із електрикою пропадає мобільний зв’язок

Через злочинні дії країни-агресора Російської Федерації українці змушені періодично залишатися без електроенергії. Але разом зі світлом зникає телефонний зв'язок. У КДВА пояснили громадянам чому так відбувається.

Електроенергія

В ДТЕК про планові відключення електроенергії. Фото - lb.ua

Як інформує «НБН» з посиланням на повідомлення Київської міської військової адміністрації в Телеграм, вся причина в тому, що робота вишок, відповідальних за мобільний зв’язок, також залежить від електрики.

У КДВА додали, що обладнання необхідно, щоб до нього постійно було підключено харчування. І для того, щоб здійснити постійне, стабільне їхнє функціонування, оператори використовують батареї, які зможуть забезпечити роботу на 4 – 5 годин.

У Київській міській військовій адміністрації додали:

“Тому, коли електричну енергію вимикають на тривалий час, акумулятори просто не встигають перезарядитися”.

Водночас найпроблемнішою є робота мобільного інтернету. Адже мережа відчуває вагоме навантаження при переході абонентів з домашнього Wi-Fi під час відключень електрики. Це впливає на швидкість.

У відомстві додають:

«Але, незважаючи на все це, абсолютна більшість мереж зв’язку нашої країни зберігає свою функціональність. Вони надають можливість телефонувати, а також надсилати текстові повідомлення».

Нагадаємо, раніше ми вже публікували матеріал про вибір точкових ліхтарів.

Exit mobile version