Деокупація Херсона: військовий аналітик розповів, які нові можливості з’являться у ЗСУ після звільнення міста

Учасник АТО, ветеран російсько-української війни, військовий аналітик Олексій Гетьман розповів, які додаткові можливості з'являться у нашої армії після звільнення Херсона.

Херсон

Херсон. Фото – crimea.ria.ru

За словами аналітика, після повернення Херсона в українських захисників з’явиться можливість завдавати ударів з РСЗВ HIMARS по півночі анексованого Криму та суші, яка пов’язує РФ із півостровом, інформує «НБН» з посиланням на «Апостроф».

Гетьман підкреслив, що ЗСУ встановлять вогневий контроль над усією цією територією. Російські загарбники готуються до оборони, оскільки усвідомлюють, що наступальна частина спецоперації вже закінчилася і просування армії України неминуче.

Він зазначив, що на Херсонщині продовжуватиме діяти ДРГ окупантів, проте через брак ресурсів суттєвої шкоди нашим захисникам від них не буде. Також на Правобережжі залишається певна кількість угруповань окупантів, які не можуть втекти на лівий берег.

«Вони залишаються на забій», – додав Гетьман, наголосивши, що у цих «визволителів» залишається єдиний вихід – скласти зброю і здатися в полон.

Раніше військовий розповів, яка небезпека загрожує Херсону у разі створення окупантами плацдарму на лівому березі Дніпра.

Exit mobile version