Навіщо Путіну «кадирівці» та «вагнерівці»: у ГУР пояснили роль цих армій у війні проти України

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк розповів, яке застосування Кремль знайшов арміям олігарха Євгена Пригожина та глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова у війні проти України.

Євген Пригожин та Рамзан Кадиров

Євген Пригожин та Рамзан Кадиров. Фото – korrespondent.net

Черняк пояснив, що спочатку ПВК «Вагнер» та підрозділи Кадирова були створені для придушення потенційних повстань усередині країни-агресора, інформує «НБН» із посиланням на «РБК-Україна».

За словами представника ГУР МОУ, демонстрація «кадирівців», як «хоробрих» та «добре навчених» воїнів спрямована насамперед на російську аудиторію.

Також підрозділи глави Чечні використовують на фронті як загороджувальні загони, які перешкоджають відступу путінських військ. Основне завдання «кадирівців», які зосереджені здебільшого на Півдні України – залякувати росіян.

Черняк розповів, що «Вагнер» перекинули на схід України, зокрема, на Донеччину. ПВК складається з колишніх бійців ЗС РФ спеціального призначення, які знайомі із плануванням операцій. Однак через поповнення армії Пригожина мобілізованими та ув’язненими, «вагнерівці» втратили здатність наступати та тримати оборону.

Раніше експерт розповів, як Пригожин заробляє на своїй армії в Україні.

Exit mobile version