Маріупольська міська рада озвучила кількість знищених росіянами квартир у місті

Маріупольська міська рада повідомила, скільки квартир знищили путінські загарбники у місті. Інформацію про руйнування підтверджують і росіяни.

Окупований Маріуполь

Окупований Маріуполь. Фото – belsat.eu

У Telegram-каналі міської ради Маріуполя опублікували перелік зруйнованих багатоповерхівок у тимчасово окупованому місті станом на п’ятницю, 11 листопада, інформує «НБН».

За інформацією міськради, країна-агресор зруйнувала понад 50 000 квартир маріупольців. Наразі у тимчасово захопленому місті демонтували 314 будинків (2703 квартири), мають критичні пошкодження 547 будинків (28 146 квартир) та планують демонтаж 336 будинків (20 849 квартир).

Загалом через обстріл та демонтажні роботи росіяни ліквідували 914 будинків (51 698 квартир). Оприлюднена статистика стосується багатоповерхових будинків, які країна-окупант визнала зруйнованими, проте реальна картина набагато страшніша.

Мер Вадим Бойченко розповів, що росіяни продовжують перетворювати місто на руїни, щоб приховати сліди своїх військових злочинів. Тому міжнародне співтовариство має розробити ефективні механізми для стягнення репарацій із РФ на відновлення України та, зокрема, Маріуполя.

Нагадаємо, що раніше про руйнування у Маріуполі висловився кремлівський диктатор Володимир Путін, заявивши про необхідність «працювати» з населенням міста.

Exit mobile version