Жителям України у Волинській області заборонили наближатися до кордону з Білоруссю ближче, ніж на 2 км: озвучено причину

У Волинській області заборонено наближатися до державного кордону України з Білоруссю на відстань ближче, ніж два кілометри. Відомо, що ця заборона стосується всіх видів діяльності, відпочинку та пересування у прикордонній зоні.

Стіна на кордоні з РБ

В Волинській області ввели заборону на наближення до кордону з РБ. Фото - pravda.com.ua

Як інформує «НБН» із посиланням на повідомлення заступника голови Любашівської громади Володимира Сергійчука у соціальній мережі «Фейсбук», у зв’язку з облаштуваннями мінно-вибухових загороджень українцям заборонили наближатися до кордону з Білоруссю ближче, ніж на два кілометри.

Дослівно з опублікованого повідомлення:

«Внаслідок збройної агресії Росії, а також для забезпечення заходів зміцнення нацбезпеки та оборони Української держави у безпосередній близькості від кордону з Білоруссю у Волинській області було облаштовано мінно-вибухові загородження. У зв’язку з цим у зазначених місцях існує небезпека пересування цивільного населення. Тому заборонено наближатися до кордону з Республікою Білорусь ближче, ніж на два кілометри».

Зокрема, заступник голови Любашівської громади закликав українців не наближатися до ділянок, які були позначені табличками, а також знаками з написами «Мини», або «Обережно, міни».

При цьому Сергійчук додав, що заборона стосується всіх видів діяльності, відпочинку, а також пересування у прикордонній зоні, крім узгоджених із захисниками України видами робіт. Дані дії, що важливо відзначити, діятимуть доти, доки в Україні не скасують воєнного стану.

Раніше в Офісі президента України опублікували кадри, які демонструють будівництво проекту «Стіна» на кордоні з Білоруссю.

Exit mobile version