СБУ викриває нових правопорушників в УПЦ (МП)

Служба безпеки України перевірила приміщення УПЦ (МП) на Буковині: знайшли методички з москви, російське громадянство та посвідчення окупантів.

Служба безпеки України.

Служба безпеки України стоїть біля Чернівецько-Буковинської єпархії. фото-сбу

Як пише “НБН”, з посилання на телеграм СБУ, 25 листопада Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

В результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництві єпархіальних структур.

Було викрито листування керівника єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують “методички” щодо “особливостей” проведення церковних лігурій після повномасштабного вторгнення.

Також було знайдено склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

Виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед цих документів була посвідка “Героя Росії”, підписана міністром оборони РФ за “захоплення Криму” у 2014 році.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч.2 ст.111(державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Нагадаємо, що раніше ми писали про Обшуки у Києво-Печерській Лаврі: СБУ показала, що знайшла у приміщеннях УПЦ (МП).

Exit mobile version