Бойові літаки та танки Leopard: Резніков розповів про військову допомогу Заходу

Керівник оборонного відомства України Олексій Резніков анонсував передачу Україні від партнерів із Заходу бойових літаків та танків.

Олексій Резніков

Фото - ВВС

Як повідомляє «НБН», про це глава Міноборони розповів в ефірі національного телемарафону. Крім того, Резніков зробив заяву про перспективи здобуття українською стороною систем ППО «Патріот».

Дослівно із заяви Резнікова:

«Уся річ у тому, що ППО Patriot – це система протиповітряної оборони, яка має середню дальність дії, а NASAMS чи IRIS-T – коротку. Але є ще системи більш дальніх радіусів дії. Все поступово йде. Але варто розуміти, що системи «Патріот» дуже складні, вони дорогі і дуже тривалі у виготовленні. Але якщо взяти рік тому, то ми навіть уявити не могли собі, що в нас будуть такі РСЗВ, як «Хаймарс», або М270».

Він закликав суспільство зрозуміти одну просту, адже українські партнери «дуже практичні, реалістичні та прагматичні».

«Як наслідок, вони дуже чітко розуміють, що якщо й надають якусь нову систему, то усвідомлюватимуть, що на їхніх складах є амуніція до цього, ракети, системи для їх ремонту, є також інструктори, і наші хлопці будуть навчені».

Щодо танків і бойових літаків, Резніков підкреслив:

Аналогічна ситуація і з танками Leopard. Адже вони перші, а є другі. Вони мають різну вартість та стан. І якщо нам два такі танки дати, то чого це? Але якщо вже сотню, то це матиме значення. Отже, вони обов’язково повинні бути у справному технічному стані. Як наслідок, це не просто політичні переговори, але це і логістичні, і технологічні. Однак при цьому я залишаюсь оптимістом і вірити, що на полі бою з’являться танки стандартів Північноатлантичного Альянсу, і не тільки «Леопарди». Також я переконаний, що будуть навіть бойові літаки”.

Раніше Резніков відреагував на пропозицію чехів відключити від комунікацій посольство РФ у Празі.

Exit mobile version