В “Укренерго” назвали регіони із найскладнішою ситуацією з електрикою

Сьогодні, 9 грудня, в Україні продовжує зберігатися великий дефіцит електроенергії, спровокований пошкодженням електростанцій та високовольтних мереж унаслідок російських ракетних ударів.

Вадим Кудрицький

Кудрицький про найскладніші регіони. Фото - censor.net

Як передає “НБН“, про це заявив голова правління “Укренерго” Вадим Кибицький.

За даними відомства, місцеві обленерго вже отримали ліміти споживання електроенергії. Вони вже перевищені у низці областей, що стало причиною аварійних відключень світла. Ще одним фактором, який ускладнює ситуацію в енергетиці, є погодні умови. У багатьох областях зберігається морозна погода, часом дощ зі снігом у супроводі сильних поривів вітру. Саме вони викликають зледеніння проводів та їх ушкодження.

На сході України ситуація з енергетикою є найскладнішою. Російські окупаційні війська напередодні ввечері відкрили масований вогонь з артилерії кількома районами.

“Якщо ситуація вирішує, здійснюється обстеження стану електричних мереж. Коли військові дадуть дозвіл, розпочнуться ремонтні роботи”, – пояснили енергетики. Також фахівці у цілодобовому режимі проводять аварійно-відновлювальні роботи. Так, в Одесі продовжують загоювати побутових споживачів у мережі через резервні схеми. Непроста ситуація з електрикою спостерігається й у Київській області.

Раніше в “Укренерго” раніше розповіли про стан енергосистеми України.

Exit mobile version