Аналітики ISW оцінили здатність армії Путіна до «великого наступу» у найближчі місяці

Експерти вашингтонського Інституту вивчення війни прокоментували висловлювання глави Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби щодо ймовірного «великого наступу» російських військ у січні-лютому наступного року.

Російські окупанти

Російські окупанти. Фото – ura.news

Фахівці ISW у новому звіті зазначають, що з настанням холодів темпи наступальних операцій можуть прискоритися, проте армія Путіна в найближчі місяці навряд чи зможе здійснити захоплення стратегічно важливої території, інформує «НБН».

Аналітики пишуть, що найлегше ЗС РФ можуть відновити наступ на двох основних напрямках просування найближчими місяцями – на Донеччині або вздовж кордону Харків-Луганськ на північному сході України.

В ISW нагадали, що окупанти, які втекли з правобережжя Херсонщини, передислокувалися до різних районів Донбасу, ці підрозділи посилили російськими мобілізованими.

РФ може сподіватися розпочати наступ у західній частині Донеччини, щоб розвинути незначний прогрес у районі Вугледара-Павлівки, якого путінські війська досягли минулого місяця.

Незважаючи на амбіції Росії із захоплення всієї Донецької області, бойові можливості окупантів залишаються деградованими і навряд чи вони найближчими місяцями зможуть виконати свій військовий план.

Раніше у ISW оцінили боєздатність Збройних сил Білорусі.

Exit mobile version