Кирило Буданов розповів про союз Пригожина та Суровікіна: чому «вагнерівці» так сильно хочуть захопити Бахмут

Російський диктатор Володимир Путін отримує неправдиву інформацію про стан справ на фронті від представників свого ж оточення.

Кирило Буданов

Буданов про повернення Криму. Фото - liga.net

Як інформує “НБН“, в інтерв’ю The New York Times глава розвідки України Кирило Буданов повідомив, що саме тому «вагнерівці» так сильно хочуть захопити Бахмут.

За його словами, під Бахмутом основною силою є саме вагнерівці, а політичні амбіції Пригожина частково диктують стратегію росіян на південному сході Донбасу.

Союз між Пригожиним та Суровікіним, за словами Буданова, було створено для суперництва з головою Міноборони Росії Сергієм Шойгу. Причому це призвело до того, що армія Росії передала вагнерівцям важку зброю.

Дослівно із заяви начальника ГУР МОУ:

«У цьому сенсі є лише ідеологічне та медійне питання. Як наслідок підрозділу “Вагнера” так фанатично намагаються захопити Бахмут. Вони мають продемонструвати, що вони є силою та можуть зробити те, що не змогла зробити армія Росії. А ми це ясно бачимо та розуміємо».

Буданов також додав, що захоплення Бахмута зовсім не є стратегічно важливим. Однак якщо він все ж таки відбудеться, то це покращить позиції РФ, а також відкриє дороги до інших міст на Сході Української держави.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про те, що Путіну не говорять правду про ситуацію на фронті в Україні.

Exit mobile version