Росія готується до наступу на Донбасі: речник Східного угруповання ЗСУ озвучив напрям і втрати РФ під Бахмутом

Загарбницькі війська країни-агресора Російської Федерації крім активних бойових дій під Бахмутом і на Авдіївському напрямку мають намір розпочати наступ ще в одному районі Донбасу.

Війська РФ

Війська Росії можуть піти в масштабний наступ. Фото - ©Shutterstock

Як повідомляє «НБН» із посиланням на заяву спікера Східного угруповання Збройних сил України Сергія Череватого в ефірі національного телемарафону, загарбники РФ планують розпочати наступ на Лиманському напрямку.

За його словами, українські військові героїчно протистоять ворогові, не даючи їм шансів прорвати оборону. Черевий зазначає, що тільки на Бахмутському напрямку за останні двадцять чотири години Росія втратила 50 окупантів «двохсотими» і ще 80 – «трьохсотими».

Спікер Східного угруповання ЗСУ додав, що, як і раніше, ключові бойові дії йдуть на Донбасі. Саме там загарбницькі війська сконцентрували більшість своїх сил. За його словами, щодобово окупанти застосовують стовбурну артилерію, РСЗВ, а також відкривають вогонь з танків, переслідуючи мету вразити позиції ЗСУ. Крім того, ворожі сили використовують авіацію.

Нагадаємо, раніше у ISW зробили заяву про ситуацію під Бахмутом.

Exit mobile version