Скільки жителів Німеччини виступають за переговори України та Росії й вірять у завершення війни у 2023 році: соцопитування

Соціологи з'ясували, скільки громадян ФРН вірять у завершення російсько-української війни наступного року й виступають за негайний діалог Києва та Москви.

Німеччина

Німеччина. Фото – unsplash.com

Інститут дослідження громадської думки YouGov провів соцопитування, яке показало, що 57% німців не вірять у те, що війна Російської Федерації проти України закінчиться у 2023 році, інформує «НБН» з посиланням на DW.

При цьому 27% опитаних все ж таки очікують завершення бойових дій протягом наступного року, а 19% не змогли відповісти на це питання.

Також 55% громадян Німеччини виступають за переговори Києва та Москви, а 27% вважають, що ще не час вступати у діалог із країною-агресором про мир.

50% опитаних не мають сумніву, що Україна після війни зобов’язана повернути всі свої території, включаючи окуповані росіянами з 2014 року. При цьому 29% вважають, що Крим має контролювати РФ, а 9% поділяють подібну думку щодо українських регіонів, які держава-терорист захопила цього року.

Раніше соціологи розповіли скільки громадян ФРН виступають за передачу сучасних бойових танків для армії України.

Exit mobile version