У ГУР висловилися про ракетні запаси Росії: окупанти змушені змінювати тактику обстрілів

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибицький висловився про ракетні запаси ЗС РФ, розповівши про зміну тактики обстрілів окупантами.

Запуск російської ракети

Запуск російської ракети. Фото – inosmi.ru

В ефірі національного телемарафону представник ГУР МОУ повідомив, що російські окупанти зможуть здійснити ще два-три масштабні ракетні удари. Через санкції країні-агресорові важко виготовити таке озброєння, тому Москва намагається завезти комплектуючі з-за кордону, інформує «НБН».

За словами Скибицького, армія Путіна зіткнулася з дефіцитом ракет «Іскандер», у неї закінчуються запаси «Калібрів», Х-101 та Х-555. З цієї причини загарбники змінили тактику атак, застосовуючи проти України і ракети старого типу, і іранські БПЛА, і високоточні балістичні ракети, і перероблені С-300.

Також у ЗС РФ є проблеми з РСЗВ, зокрема, системами «Смерч», «Ураган» та артилерійськими снарядами калібру 122,152 мм. Українська розвідка постійно фіксує поповнення цих боєприпасів росіянами з-за кордону. Багато вони завезли з Республіки Білорусь і активно шукають ракети в інших країнах.

Раніше у ГУР МОУ розповіли про максимум, на який здатна країна-агресор у війні проти України.

Exit mobile version