В ISW розповіли, як обстріл російської бази в Макіївці б’є по Кремлю і Міноборони Росії

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомляють, що удар по базі ЗС РФ у тимчасово окупованій Макіївці Донецької області спровокував одну з найбільших хвиль критики військового керівництва армії Путіна.

Сергій Шойгу та Володимир Путін

Сергій Шойгу та Володимир Путін. Фото – yamal-media.ru

Аналітики ISW у своєму звіті за 2 січня зазначають, що удар по базі окупантів у Макіївці викликав різку критику в російській провоєнній спільноті, порівнянну з обуреннями через втрати загарбників у Білогорівці та Павлівці, інформує «НБН».

Нищівний удар ЗСУ по базі дислокації військових РФ у Макіївці, як стверджують експерти, це серйозна військова невдача, яка у майбутньому ускладнить спроби кремлівського диктатора Володимира Путіна утихомирити провоєнну спільноту країни-агресора.

«Партія війни» не вірить поясненням Міноборони через сам факт удару і розпливчасте визнання втрат, що в майбутньому може позначитися і на ставленні до президента.

Нездатність Путіна відповісти на критику та виправити недоліки військової кампанії РФ може підірвати довіру до нього як до активного лідера воєнного часу.

Нагадаємо, що в Міністерстві оборони Росії прокоментували удар ЗСУ по базі путінських військ у тимчасово захопленій Макіївці.

Exit mobile version