У ГУР озвучили кількість ракет, які Росія здатна виробляти щомісяця

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України розповіли скільки ракет Російська Федерація може випускати щомісяця для окупаційної армії Путіна.

Російські крилаті ракети «Калібр»

Російські крилаті ракети «Калібр». Фото – zaxid.net

В інтерв’ю виданню «РБК-Україна» представник ГУР МОУ Вадим Скибицький повідомив, що для атак на Україну війська РФ використовують залишки ракет Х-101 та «Калібр», старі Х-22, іранські безпілотники, ЗРК С-300, які призначені для збивання інших повітряних цілей, інформує «НБН».

За словами представника військової розвідки, країна-агресор щомісяця може випускати близько 30 ракет Х-101 та 15-20 «Калібрів».

Скибицький додав, що у ЗС РФ орієнтовно є 160 ракет Х-22, які вони можуть використовувати. Це озброєння старе, потребує обслуговування, можливо ремонту, заправки рідкісним паливом тощо.

Ракет «Калібр» у держави-терориста приблизно 60 й їх виробляють у невеликих кількостях. Росіянам потрібно поповнювати запаси, цим пояснюється безліч уламків ракет, виготовлених у 2022 році, зокрема у третьому кварталі. Це говорить про те, що зброю після виробництва одразу постачають окупантам.

Раніше у розвідці спрогнозували кількість втрат, яких зазнають російські війська в Україні за наступні 4-5 місяців.

Exit mobile version