У ВСУ розповіли, що чекає на росіян у разі повторного наступу з Білорусі

Командувач угрупуванням сил та засобів оборони столиці генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів, як ЗСУ готуються до можливого повторного нападу з Білорусі.

Військові Росії та Білорусі

Військові Росії та Білорусі. Фото – sputniknews.com

В ефірі національного телемарафону командувач угрупуванням сил та засобів оборони Києва повідомив, що Україна постійно відстежує рухи підрозділів ЗС РФ, їх нові точки дислокації та полігони, тому керівництво країни матиме час сповістити громадян у разі повторної спроби наступу окупантів, інформує «НБН».

За словами військового, на кордоні з РБ є угруповання, яке готове гідно зустріти загарбників. Просто так пройти ворогові буде неможливо, оскільки навколо столиці створено кілька рубежів загальною довжиною близько 1000 км. Там на основі фортифікаційних позицій довгострокових оборонних споруд створено потужну систему оборони.

Крім того, кордон із Республікою Білорусь – «суцільні завали та мінні поля». Також ЗСУ спланували по ворогові вогонь артилерії та роботу від снайперських груп до мобільних вогневих груп. Українські захисники не мають наміру пропускати окупантів далі за кордон.

Раніше глава Державної прикордонної служби України висловився про кількість російських військ, перекинутих на білоруську територію.

Exit mobile version